AZ-specialist Koopmeiners mist pingel, maar herstelt fout

23 februari 2020, 16:27

AZ heeft zondagmiddag dankzij een hattrick strafschoppen afgerekend met PEC Zwolle. De Alkmaarders kregen van Jochem Kamphuis drie pingels, waarvan de eerste werd gemist door de absolute specialist Teun Koopmeiners. In de tweede helft liet de aanvoerder van AZ echter alsnog tweemaal zien waarom hij penaltykoning wordt genoemd (2-0).

Daarmee kreeg ook deze wedstrijd weer genoeg stof tot napraten over de rol van de scheidsrechter. Eerder dit weekend was dat bij Feyenoord – Fortuna Sittard ook al aan de hand, terwijl de penalty van PSV tegen Vitesse eveneens dubieus was. De eerste strafschop van AZ – dat ten opzichte van donderdagavond in de Europa League bijna ongewijzigd was, dus met Koopmeiners centraal achterin alleen Fredrik Midtsjo terug in de ploeg – een discutabele. Bram van Polen speelde in zijn ogen de bal en was woest op Kamphuis dat de bal op elf meter ging na ruim veertig minuten.

Veel meer noemenswaardigs was er tot dat moment niet gebeurd in Alkmaar, waar de wind opnieuw fors was. Michael Zetterer bleef lang hangen vooraf bij de strafschop en kreeg daarvoor de gele kaart, maar haalde specialist Koopmeiners blijkbaar uit zijn concentratie. Hij schoot de bal laag in de linkerhoek, waar de Duitser – die keurig op de lijn bleef staan op het moment van nemen – ook heen dook: de eerste misser van Koopmeiners na zestien rake strafschoppen was een feit. 

Dat was hij even later ook, toen Koopmeiners vanaf elf meter na een overtreding op Boadu in de rechterhoek schoot en Zetterer naar links ging: 2-0. Daarmee had Koopmeiners zijn fout meer dan goed gemaakt en zag hoe AZ in het vervolg niet meer in de problemen kwam in het winderige Alkmaar. Als invaller Dani de Wit en Boadu hun vizier op scherp hadden gehad, was de score zelfs nog opgelopen in de eindfase.

Maar AZ houdt na de mindere periode in elk geval de druk op Ajax en blijft voor op Feyenoord, terwijl PEC Zwolle – dat veel concurrenten zag winnen – zal klagen over de drie strafschoppen. Maar dat zal ze in Alkmaar een zorg zijn: zij gaan met een goed gevoel richting de return tegen LASK Linz, dat overigens zondag nog meer indruk maakte met een 4-1 overwinning in Oostenrijk. 

Opstellingen en beoordelingen*

AZ: Marco Bizot 6,5; Owen Wijndal 6,5, Teun Koopmeiners 6, Ramon Leeuwin 6, Jonas Svensson 6,5; Jordy Clasie 6, Håkon Evjen 6 (64. Dani de Wit 4,5), Fredrik Midtsjø 6,5 (81. Zakaria Aboukhlal -); Oussama Idrissi 6, Myron Boadu 5,5, Calvin Stengs 6,5.

PEC Zwolle: Michael Zetterer 7; Kenneth Paal 6, Thomas Lam 6, Sam Kersten 6, Bram van Polen 6, Gustavo Hamer 6; Yuta Nakayama 5,5, Pelle Clement 5,5, Rico Strieder 5 (46. Dean Huiberts 5,5); Mike van Duinen 5 (81. Reza Ghoochannejhad -), Lennart Thy 5 (69. Dennis Johnsen 5).

Man of the match: Michael Zetterer

*: speler moet minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen