Manchester United simpel langs Watford na knappe goal Martial

23 februari 2020, 16:55

Manchester United heeft zondagmiddag een probleemloze overwinning geboekt op Premier League-laagvlieger Watford (3-0). Een wereldgoal van Anthony Martial was het hoogtepunt van de middag, waarop de ploeg van Ole Gunnar Solskjær geen seconde in de problemen kwam.

Want vlak voor de pauze kwam United op voorsprong door een rake strafschop van Bruno Fernandes, die zelf door keeper Ben Foster naar de grond werd gewerkt. Met zijn eerste treffer namens The Red Devils, geschoten vanaf elf meter, bezorgde hij zijn ploeg de terechte voorsprong, die in de tweede helft verder werd uitgebouwd.

Na een klein uur stuitte Martial eerst nog op Forster, die vanwege een blessure niet Darryl Janmaat voor zich had staan in de Watford-verdediging, maar de rebound pikte hij op en na een heerlijk hakje werkte hij de bal met een geweldige boog knap binnen (2-0). Met het wonderdoelpunt was het duel beslist, helemaal toen Greenwood in de counter knap in de verre kruising de eindstand op het scorebord schoot.

Dat was voor Solskjær, die met United donderdagavond nog actief was in de Europa League, het teken om wat spelers rust te geven. Daardoor kreeg Nederlander Tahith Chong weer eens wat speeltijd bij de Engelse topclub, maar hij kon aan de eindstand niets meer veranderen. Door de zege blijft United nog een beetje in het spoor van de bovenste vier ploegen.