Arsenal in heerlijk gevecht langs Everton naar linkerrijtje

23 februari 2020, 19:28

Arsenal heeft zich weer volop in de strijd gemend om Europees voetbal. In een rechtstreeks gevecht met Everton – dat net als The Gunners in een prima vorm verkeerde – won de ploeg zondagmiddag ondanks een dramatische start (3-2), waardoor het weer naar het linkerrijtje stijgt.

Het duel in het Emeriates Stadium was zowel voor Everton als ook voor Arsenal cruciaal: er moest gewonnen worden om uitzicht te houden op Europees voetbal, vooral de ploeg van Mikel Arteta moest winnen van Everton, dat onder Carlo Ancelotti de weg omhoog had ingezet. En via een knappe omhaal van Dominic Calvert-Lewin, die optimaal profiteerde van een slordigheidje van David Luiz, werd die lijn na een minuut doorgezet: 0-1.

Ondanks het uitvallen van Sead Kolasinac knokte Arsenal zich na ruim een half uur terug via Eddie Nketiah en Pierre-Emerick Aubameyang (2-1), maar diep in blessuretijd van de eerste helft maakte Richarlison met zijn negende treffer van het seizoen gelijk. En zo snel al de openingstreffer viel aan het begin van de wedstrijd, zo snel zorgde Aubameyang na de pauze voor een voorsprong en uiteindelijke zege van Arsenal.

Arsenal liet meerdere kansen na om de wedstrijd te beslissen en had het daarom aan zichzelf te wijten dat het diep in blessuretijd nog moest ontsnappen aan de gelijkmaker: Calvert-Lewin kopte rakelings naast het doel van Bernd Leno. Zodoende kon Arsenal drie cruciale punten bijschrijven en meldt het zich weer in de strijd om Europees voetbal en is de opmars van Ancelotti met Everton – bij wie André Gomes zijn rentree maakte – voorlopig gestopt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen