Weghorst en Kluivert boeken eenvoudige thuiszeges

23 februari 2020, 19:58

Justin Kluivert en Wout Weghorst kenden een prima zondagavond. Eerstgenoemde begon op de bank bij AS Roma, maar viel al in de rust in tegen Lecce. De Romeinen stonden toen al op een comfortabele 2-0 voorsprong, waarna het in de tweede helft uitliep naar 4-0. Weghorst was bij Wolfsburg belangrijk met een assist, ook zijn ploeg won uiteindelijk met 4-0.

AS Roma – Lecce 4-0

Door het coronavirus gingen veel wedstrijden in Italië niet door, maar in Rome werd er gewoon gevoetbald. De Romeinen doen volop mee in de strijd om de Champions League-plekken en konden zich geen misstap permitteren tegen laagvlieger Lecce. Het kwam dan ook al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Henrikh Mkhitaryan was de uitblinker aan de kant van de thuisploeg. Na een klein kwartier spelen gaf hij de assist op Cengiz Ünder, waarna hij na een dik half uur spelen zelf de 2-0 maakte.

In de rust viel Kluivert in bij de Romeinse formatie en met hem op de vleugel liep Roma uit naar ene simpele zege. Topscorer Edin Dzeko pikte zijn goaltje mee, waarna Aleksandr Kolarov de einstand op 4-0 bepaalde. Roma blijft hierdoor op de vijfde plek staan, maar behoudt de aansluiting met nummer vier Atalanta Bergamo.

VfL Wolfsburg – FSV Mainz 4-0

Waar Weghorst vorige week nog van zich liet spreken met een loepzuivere hattrick, was hij tegen Mainz de aangever bij de openingsgoal. De Nederlander bediende Josip Brekalo en die maakte na dik twintig minuten spelen de 1-0. Renato Steffen maakte nog voor de rust de tweede treffer, waarna Yannick Gerhardt en andermaal Steffen de eindstand op 4-0 bepaalde. Bij de bezoekers speelde Jeffrey Bruma de gehele wedstrijd mee, terwijl Jean-Paul Boëtius alleen de tweede helft speelde.

Wolfsburg is inmiddels al vijf wedstrijden ongeslagen en staat daarmee op de zevende plek in de Bundesliga. Mainz doet het een stuk minder en staat met 22 punten uit 23 wedstrijden op twee punten boven de streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen