PSG komt snelle achterstand en enorme blunder Rico te boven

23 februari 2020, 23:11   Bijgewerkt: 24 februari 2020, 07:41

Paris Saint-Germain heeft zondagavond een uiterst moeizame overwinning geboekt op Girondins Bordeaux. De ploeg van Thomas Tuchel kwam een vroege achterstand, een enorm knullig tegendoelpunt, een afgekeurde treffer van Mauro Icardi en rode kaart voor Neymar te boven, mede dankzij twee treffers van verdediger Marquinhos en de tweehonderdste PSG-goal van Edinson Cavani (4-3).

En met die moeizame zege werd bovendien een crisis voorkomen in Parijs, waar ze mede vanwege de midweekse nederlaag tegen Borussia Dortmund in de Champions League ontevreden zijn over Tuchel. De vroege achterstand kwam tot stand bij geblunder bij een corner na ruim een kwartier: de voorzet kwam panklaar op het hoofd van de geheel vrijstaande Hwang Ui-jo, die via de grond binnenkopte. 

Via de tweehonderdste goal van Cavani – die by far clubtopscorer in de historie van de club – en een rake kopbal in blessuretijd van de eerste helft van Marquinhos, leek PSG de schade nog voor rust te hebben hersteld. Maar in de zesde minuut van extra tijd ging keeper Sergio Rico pijnlijk in de fout: hij schoot de bal tegen Pablo Castro op en de bal belandde in de goal. Hij stond onder de lat, omdat bankzitter Keylor Navas rust kreeg.

Dat er zo veel blessuretijd werd gegeven was tegen het zere been van Cavani en Neymar, die beiden een gele kaart kregen wegens protesten richting de arbiter. Voor Neymar werd het een dure kaart, want in blessuretijd kreeg hij zijn tweede gele kaart voorgehouden na een harde tackle. Desondanks werd de zege over de streep getrokken door PSG.

Vlak daarvoor werd de 5-3 afgekeurd van Mauro Icardi wegens buitenspel. Via Marquinhos (63e) en Kylian Mbappé (69e) had PSG de voorsprong opgebouwd, maar via een keiharde pegel van Rubén Pardo werd het toch nog spannend op Parc des Princes, waar de fans zagen dat de vijfde treffer er dus niet kwam en een rode kaart voor Neymar wél. 

Desondanks werd de zege over de streep getrokken bij PSG en daarmee een (kleine) crisis afgewend. Daarmee is de voorsprong op Olympique Marseille dertien punten en is de druk op Tuchel ietsje minder: als zijn keuze voor Rico ook verkeerd was uitgepakt, was de druk groter geworden. Wel moet het tegen angstgegner Dijon – een van de drie ploegen die dit seizoen won van PSG in de Ligue 1 – Neymar missen.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen