Gisteren gemist: Ajax onderuit in Almelo, Sevilla verslaat Getafe

24 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 23 februari.

Ajax in grote problemen na andermaal verlies bij Heracles Almelo

Ajax heeft zondagmiddag op bezoek bij Heracles Almelo opnieuw een zeer zwakke wedstrijd op de mat gelegd. Door een late goal van Cyriel Dessers gingen de gasten voor het derde jaar op een rij onderuit in Almelo: 1-0. Ajax heeft het in het nieuwe jaar totaal niet op de rit en wacht zodoende nog altijd op de eerste uitzege in 2020. Het verschil met nummer twee AZ is nu drie punten, terwijl dat volgende week de tegenstander is. Eerder op de dag wonnen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/364073/psv-wint-ook-van-concurrent-vitesse-na-sterke-tweede-helft/,_blank,PSV] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/364074/az-specialist-koopmeiners-mist-pingel-maar-herstelt-fout-dubbel/,_blank,AZ] wél.

Ziyech bereikt akkoord met Chelsea voor vijfjarig contract

Hakim Ziyech heeft zijn contract bij Chelsea dan ook definitief ondertekend. De overgang van de Ajacied was al in kannen en kruiken omdat beide clubs een akkoord hadden bereikt, maar persoonlijk moest hij er nog wel uitkomen met The Blues. Dat is gelukt en Ziyech heeft zodoende zijn handtekening gezet onder vijfjarig (!) contract.

Sevilla geeft Ajax bij Getafe goede voorbeeld met 0-3 zege, João Félix wint met Atletí

Sevilla heeft Ajax zondagavond het goede voorbeeld gegeven. Op bezoek bij Getafe won de ploeg van Luuk de Jong in de Primera Division-wedstrijd uiterst simpel (0-3), mede dankzij een assist van de Nederlandse spits. Het zorgde bij frustraties bij de thuisploeg, die liefst zeven (!) gele kaarten incasseerde. João Félix [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/364095/joao-felix-zet-rentree-atletico-madrid-kracht-bij-met-derde-treffer/,_blank,zette zijn rentree] bij Atlético Madrid kracht bij met een beslissend doelpunt tegen Villarreal (3-1). 

PSG komt snelle achterstand en enorme blunder Rico te boven

Paris Saint-Germain heeft zondagavond een uiterst moeizame overwinning geboekt op Girondins Bordeaux. De ploeg van Thomas Tuchel kwam een vroege achterstand, een enorm knullig tegendoelpunt te boven, een afgekeurde treffer van Mauro Icardi en rode kaart voor Neymar te boven, mede dankzij twee treffers van verdediger Marquinhos en de tweehonderdste PSG-goal van Edinson Cavani (4-3).

Van Egmond over VAR-weekend: pingel Feyenoord niet op z'n plek

Dick van Egmond heeft zondagavond toegegeven dat het een moeilijk voetbalweekend was voor de VAR. Zowel zaterdag als zondag was er veel ophef over de rol van de videoscheidsrechter in de Eredivisie-wedstrijden, waarbij er volgens de scheidsrechtersbaas in elk geval in De Kuip flink geblunderd werd. "Wij zijn van mening dat dit een botsing was. Een strafschop was hier niet op zijn plaats."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen