Neymar na rode kaart in bescherming genomen door Tuchel

24 februari 2020, 08:54

Thomas Tuchel is niet boos op Neymar, die zondag in de met 4-3 gewonnen wedstrijd tegen Girondins Bordeaux een rode kaart pakte. Diep in blessuretijd ontving de Braziliaan een tweede gele kaart voor een harde overtreding op het middenveld. Ondanks dat PSG heel even met tien man speelde, trok het de zege over de streep.

Voor rust kreeg Neymar een gele kaart voor protesteren. Dat de Braziliaan in extremis weer over de schreef ging, is volgens Tuchel goed uit te leggen. "We moeten het hele verhaal vertellen", begint hij. "Neymar was daarvoor in een één-tegen-één situatie waarbij zijn tegenstander over een afstand van tien meter een overtreding beging. De vierde man stond op het veld en de wedstrijd ging gewoon verder. Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Tuchel stelt dat die situatie Neymar behoorlijk frustreerde. "Hij was boos. Het was onnodig, maar hij is een mens en beging de overtreding. De situatie was echt heel bizar", besluit Tuchel, die zaterdag tegen Dijon vanwege een schorsing geen beroep kan doen op Neymar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen