Bozeník onder indruk van Advocaat en blij met zijn start

24 februari 2020, 10:51

Robert Bozeník is onder de indruk van de persoonlijkheid van trainer Dick Advocaat. De aanvaller maakte tegen Fortuna Sittard een belangrijke treffer en loofde daarbij het vertrouwen van de coach, over wie hij vooraf al goede verhalen hoorde. "In Slowakije vertelde iedereen in mijn familie en oudere voetballers dat hij tot de toptrainers van de wereld hoort."

Dat vertelt de spits tegenover De Telegraaf. "Ik had bij Martin Skrtel van tevoren alles over hem gevraagd. Die maakte Advocaat mee bij Zenit St. Petersburg en bij Fenerbahçe. Hij zei dat Advocaat een grote persoonlijkheid is en een heel goed mens. Hij kende hem heel goed. Skrtel weet ook wat voor type ik ben en hij zei dat ik me bij deze trainer wel thuis zou gaan voelen", legt Bozezík uit tegenover de ochtendkrant.

Met net als tegen PEC Zwolle de winnende treffer vergaat het de spits vooralsnog erg goed bij Feyenoord. "Ik speel hier bij een grote club, dat merk ik goed. Moet je naar mijn arm kijken, daar stond voor de aftrap zulk hoog kippenvel op. Iedereen in het stadion stond te applaudisseren en de fans zongen. Heel mooi hoe dat hier gaat", zei hij. "De home games zijn hier echt waanzinnig."

Sowieso heeft Bozeník het naar zijn zin bij Feyenoord. "Ik voetbal hier met geweldige spelers en die leer ik in hoog tempo kennen. Ik kijk elke dag op de training welke acties zij maken en hoe ze spelen. Ik kijk naar 'Stevie' Berghuis en naar Sam Larsson. Ik bestudeer onze eigen spelers ook op videobeelden van vroegere wedstrijden. Ik vind ze eigenlijk heel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen