Ajax kan tegen Getafe mogelijk weer beroep doen op Promes

25 februari 2020, 08:33

Quincy Promes maakt donderdag in het Europa League-duel met Getafe mogelijk zijn rentree bij Ajax, zo meldt De Telegraaf in zijn dinsdageditie. De 28-jarige aanvaller kampte de voorbije tijd met een hamstringblessure, maar heeft inmiddels de groepstraining hervat. Erik ten Hag hoopt ook een beroep te kunnen doen op Hakim Ziyech.

De vraag is wel of Ten Hag een risico wil nemen met de net herstelde Promes. De trainer zal eveneens voorzichtig omspringen met Ziyech, die onlangs zijn rentree maakte, maar afgelopen weekend het duel met Heracles Almelo (1-0 verlies) wel liet schieten. De toekomstig speler van Chelsea heeft last van beide kuiten. Wordt er getwijfeld over zijn fitheid, dan wordt er doorgeschakeld naar de topper van aankomende zondag tegen AZ.

Wie er in elk geval niet bij is, is David Neres. Hij is sinds begin november uit de roulatie. Tijdens het trainingskamp in Qatar sloot hij aan bij de groepstraining, maar door een terugslag is hij nog altijd niet inzetbaar. Op dit moment traint de Braziliaanse aanvaller, die net als Promes de laatste tijd flink gemist werd, nog apart van de groep.

Ajax moet donderdag voor eigen publiek een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen. Sevilla gaf de Amsterdammers afgelopen weekend het goede voorbeeld door met 0-3 te winnen van Getafe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen