Jong AZ - Almere City wordt door fout KNVB overgespeeld

25 februari 2020, 11:15   Bijgewerkt: 25 februari 2020, 12:14

Het competitieduel tussen Jong AZ en Almere City moet worden overgespeeld. Dat meldt de KNVB dinsdagochtend. Kenzo Goudmijn, die de hele wedstrijd speelde, had niet in actie mogen komen.

De fout ligt niet bij AZ, maar bij de KNVB. Vanwege een foutieve registratie van het aantal gele kaarten werd Goudmijn onterecht als speelgerechtigd aangemerkt. Het is misgegaan bij de zogenoemde overlopende registraties: gele kaarten die een speler uit de laatste twee speelrondes van het vorige seizoen meeneemt naar het nieuwe seizoen. Bij de spelers van de Jong-teams zijn de kaarten opgeteld bij de staffel voor het A-team, een systeemfout.

Uit onderzoek is gebleken dat het bij acht Jong-spelers is misgegaan. Alleen in het geval van Goudmijn heeft dat grote gevolgen. Almere City heeft op grond van het reglement aangifte gedaan bij het bestuur betaald voetbal en het verzoek ingediend om de wedstrijd, die op maandag 27 januari in 3-3 was geëindigd, over te spelen.

De KNVB betreurt de ontstane situatie en heeft het verzoek van Almere City ingewilligd. De bond is van mening dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Op maandag 2 maart wordt het duel opnieuw gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen