Maradona juicht voor Napoli en hoopt op offday voor Messi

25 februari 2020, 18:41   Bijgewerkt: 25 februari 2020, 19:10

Diego Maradona hoopt dat Napoli kan verrassen tegen FC Barcelona. De 59-jarige Argentijn, die voor beide clubs speelde, beseft ook dat het een hele kluif wordt voor de Italianen. "Napoli speelt een moeizaam seizoen, de meest stroeve in de vijftien jaar met Aurelio De Laurentiis als voorzitter", aldus Maradona.

Dat Pluisje een voorkeur heeft voor Napoli is niet zo vreemd. In Napels kende hij zijn grootste successen. Maradona werd twee keer kampioen van Italië en bracht de UEFA Cup naar de havenstad. De status van toen heeft Napoli allang niet meer. De club is dit seizoen in de Serie A alleen maar verder weggezakt. "Gattuso bewijst een geweldige man voor de kleedkamer te zijn. Maar het is tijd voor een nieuw tijdperk. Dat wordt niet gemakkelijk", zegt Maradona tegen Il Mattino.

De overwintering in de Champions League is voorlopig een doekje voor het bloeden. "De wedstrijd tegen Barcelona wordt heel zwaar. Maar in het voetbal hoeven voorspellingen niet altijd uit te komen. Dus ik hoop dat Napoli de grote verrassing wordt", aldus Maradona, die vreest voor zijn landgenoot. "Ik hoop dat Messi geen goede dag heeft." Maradona wil zich niet vergelijken met Messi, maar weet wel waar de toekomst van La Pulga ligt. "Barcelona is zijn thuis. Hij begon daar en zal daar eindigen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen