Jans: "Wat zijn nu precies de andere aanklachten?"

25 februari 2020, 19:41   Bijgewerkt: 25 februari 2020, 21:51

Terug in het Drentse Tynaarlo blijft Ron Jans met vragen zitten over zijn noodgedwongen vertrek bij FC Cincinnati. Wat wordt hem in de Verenigde Staten kwalijk genomen? Behalve het gebruik van het N-woord, werd hem door de spelersvakbond meer verweten. Wat precies blijft onduidelijk, ook voor Jans.

"Het hele verhaal is mij niet duidelijk, wat zijn nu precies de andere aanklachten? En wie heeft ze ingediend? Ik weet het echt niet...", zegt Jans tegen de NOS. Eén andere klacht is hem slechts bekend. In oktober gebruikte hij in een wedstrijdbespreking het woord 'slavernij'. Daarin sprak Jans over het National Underground Railroad Freedom Center, een museum dat onder andere stilstaat bij de strijd tegen slavernij. "Ik gebruikte slavernij als metafoor. Ik zei: dat is toch verschrikkelijk wat daar gebeurde. Daar zit toch niks verkeerds in? Maar blijkbaar is het genoeg als je het woord alleen al gebruikt, ook al ondersteun je de strijd tégen slavernij. Mij bekroop toch het gevoel van: daar is toch niks mis mee?"

Lees terug: statement spelersvakbond beticht Jans van manipulatie

Jans heeft sterk het vermoeden dat er veel meer speelt. "Ik heb tot vorige week nooit wat met een spelersvakbond te maken gehad. Die mensen zaten niet bij mijn gesprekken. Maar als ik hen hoor, krijg ik wel het idee dat er iets meer achter zit. Er speelt voor mij een groter iets, dat niet om Ron Jans gaat, maar om andere dingen. Wat dat is, ik kan er alleen maar naar gissen. Misschien dat dit incident wordt gezien als kans om de macht van de spelersvakbond te tonen? Misschien zijn er in de afgelopen jaren, ook - of vooral - voor mijn tijd, dingen gebeurd waardoor de vakbond FC Cincinnati ook een les wil leren. Maar ik weet het echt niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen