Eredivisie Vrouwen: FC Twente klopt Ajax in uitgestelde topper

25 februari 2020, 22:44

FC Twente Vrouwen heeft de Eredivisie-topper van Ajax gewonnen. Voor eigen publiek werden de Amsterdamse vrouwen met 2-1 geklopt. Vrouw van de wedstrijd werd Anna-Lena Stolze. Zij nam bij haar competitiedebuut beide treffers voor haar rekening. Op de ranglijst is Twente de runner-up uit de hoofdstad tot op twee punten genaderd. Het treffen tussen Twente en Ajax betrof een inhaalduel. Tweeënhalve week geleden werd de wedstrijd afgelast als gevolg van storm Ciara.

Stolze opende vlak voor het rustsignaal de score. In de tweede helft voorzag ze haar vuurdoop van nog meer glans. Na een klein uur spelen verdubbelde ze de voorsprong. Dat deed Stolze op zeer fraaie wijze. Vanaf de middenlijn schoot de speelster raak. Ajax zorgde voor een vlotte aansluitingstreffer. Marjolijn van den Bighelaar maakte er weer een wedstrijd van. Maar verder dan dit kwam Ajax niet.

Het resultaat is ook goed nieuws voor koploper PSV, dat daarmee verder uitloopt op Ajax. Het verschil tussen de nummer één en twee bedraagt zeven punten. Straks gaat de Eredivisie verder in een kampioenpoule, waaraan de bovenste vijf teams meedoen. Voor aanvang van de play-offs worden de punten gehalveerd. PSV, Ajax en PSV zijn al verzekerd van deelname.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen