Bayern dankzij Gnabry en Lewandowski al op rozen

25 februari 2020, 23:05

Bayern München heeft dinsdagavond een grote stap gezet naar de kwartfinales van de Champions League. Aan de hand van Serge Gnabry (foto) en Robert Lewandowski nam de Duitse topclub in de tweede helft gemakkelijk afstand van Chelsea: 0-3. Gnabry scoorde tweemaal op aangeven van Lewandowski, die zelf de derde treffer voor zijn rekening nam. Over drie weken volgt de return in de Allianz Arena.

Aan de kant van de thuisploeg besloot manager Frank Lampard zijn elftal niet te wijzigen. Hij begon met dezelfde elf spelers, die afgelopen zaterdag afrekenden met Tottenham Hotspur. Dat betekende onder meer dat er opnieuw een basisplaats was voor doelman Willy Caballero. De Argentijn heeft onder Lampard de strijd gewonnen van Kepa Arrizabalaga. Bij Bayern had trainer Hans-Dieter Flick een plekje in de selectie over voor Joshua Zirkzee. De achttienjarige Nederlander speelde dit seizoen al vijf officiële wedstrijden, maar begon in Londen op de bank.

De bezoekers begonnen sterk op Stamford Bridge, waar Caballero in het eerste bedrijf liet zien waarom hij het vertrouwen van Lampard krijgt. Robert Lewandowski verscheen een aantal keer gevaarlijk voor de neus van de doelman, maar de Argentijn lag steeds uitstekend in de weg. Een schuiver van Kingsley Coman verdween even later in het zijnet, terwijl de grootste mogelijkheid voor Thomas Müller was. De middenvelder liet Caballero kansloos met een achterwaartse kopbal, maar zag zijn poging uiteindelijk uiteenspatten op de lat.

Chelsea had op zijn beurt moeite met de vele druk van Bayern en acteerde bijzonder slordig. De ijverige Mason Mount maakte het de defensie van de gasten wel meerdere keren lastig, al slaagde de ex-speler van Vitesse er niet in om Manuel Neuer aan het werk te zetten. Dat lukte zijn ploeggenoot Marcos Alonso in de slotfase van de eerste helft wel. De Spanjaard kwam er met zijn ploeggenoten razendsnel uit en zette Benjamin Pavard eenvoudig in de wind. De schuiver van de linkspoot werd echter goed gekeerd door Neuer, die verder weinig te doen had.

Na de thee sloeg Bayern binnen tien minuten hard toe. De hoofdrollen waren hierbij weggelegd door Serge Gnabry en Lewandowski. Eerstgenoemde was in de eerste helft vrijwel onzichtbaar, maar in het tweede bedrijf bleek hij messcherp. Na een uitstekende actie van Lewandowski schoof hij van dichtbij de 0-1 binnen en niet veel later verdubbelde Gnabry de voorsprong. Opnieuw kreeg hij de bal van zijn Poolse collega en liet hij Caballero kansloos: 0-2. Chelsea mocht daarna van geluk spreken dat Gnabry en invaller Philippe Coutinho de schade niet vergrootten.

De thuisploeg probeerde in de slotfase nog iets te forceren door onder meer Tammy Abraham en Pedro binnen de lijnen te brengen. Grote kansen bleven echter uit voor Chelsea, dat aan de overkant nog de 0-3 incasseerde. Na een fraaie solo van Alphonso Davies deelde goaltjesdief Lewandowski de genadeklap uit. Chelsea haalde het einde van de wedstrijd tot overmaat van ramp niet met elf man. Clément Turpin stuurde Alonso na ingrijpen van de VAR nog van het veld, nadat de Spanjaard tot twee keer toe een tik uit had gedeeld aan Lewandowski.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen