Gosens ziet grote paniek in Bergamo door coronavirus

26 februari 2020, 08:55

Italië is in de ban van het coronavirus. Met name in het noorden van het land zijn er grote zorgen over het besmettelijke virus. Er zullen komend weekend zes wedstrijden in de Serie A zonder publiek worden gespeeld. Atalanta Bergamo-speler Robin Gosens krijgt de onrust van dichtbij mee.

De kans is groot dat er weken zonder publiek zal worden gespeeld. Gosens probeert zich in Bergamo zo normaal mogelijk te bewegen. "Al is het natuurlijk een uitzonderlijke situatie'', zegt Gosens tegen het Algemeen Dagblad. Bergamo is één van de steden die in de ban is van het virus. "Er is hier veel paniek. Mensen lopen met maskers op en doen in de supermarkt inkopen voor maanden."

Er wordt de komend weekend dus zonder publiek gespeeld bij zes competitiewedstrijden. Een logische beslissing, vindt Marion Koopmans die als viroloog verbonden is aan het Erasmus MC. "Het is de kat op het spek binden als zo veel mensen dicht bij elkaar komen'', legt zij uit. Ook bij Internazionale tegen Ludogorets in de Europa League zal geen publiek zijn. "In Italië willen ze nu eerst alles in beeld krijgen, om de verspreiding te kunnen stoppen. In die drukte wil je niet het risico lopen van verdere verspreiding via een groot evenement. Hoe vervelend de maatregel ook is, hiermee zorg je ervoor dat het virus in elk geval niet via deze duels verder uitbreekt.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen