Manchester City verslaat Real Madrid na comeback in bizar slot

26 februari 2020, 22:58   Bijgewerkt: 26 februari 2020, 23:11

Manchester City heeft een grote stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. De ploeg die mogelijk twee seizoenen uitgesloten gaat worden van het miljardenbal won vanavond in Estadio Santiago Bernabéu met 1-2 van Real Madrid. Die kant leek het lange tijd niet op te gaan door een treffer van Isco namens de Spanjaarden, maar Gabriel Jesus en Kevin de Bruyne zorgden voor een ultieme comeback in een uiterst vermakelijke en tevens bizarre slotfase.

Een ontmoeting tussen Real Madrid en Manchester City had je vooraf best als finale van de Champions League in kunnen vullen, maar straks na de achtste finales zit één van de twee grootmachten al niet meer in het toernooi. Real zal willen proberen niet wéér in deze fase van de race te stranden, zoals vorig jaar tegen Ajax. Het elftal van Zinedine Zidane had vanavond in de openingsfase het meeste balbezit in eigen huis, iets waar Manchester City moeite mee leek te hebben. De Britten zijn het immers niet gewend om in wedstrijden veel achter de bal aan te lopen. City was zoekende naar een manier om met dit speltype om te gaan.

Slordig

Toch had er wel een goal kunnen en misschien wel moéten vallen vóór de pauze. Bij Real Madrid kreeg Karim Benzema hier na een halfuur de ideale gelegenheid voor. De Franse spits kopte een uitstekende voorzet van landgenoot Ferland Mendy echter op keeper Ederson, die goed anticipeerde. De rebound was vervolgens geen prooi voor Vinícius Júnior. Ook in de absolute slotfase van de eerste helft had de treffer nog binnen kunnen ploffen, in dit geval voor Manchester City. Maar na een corner van De Bruyne zag Jesus zijn schot met moeite voor de lijn weggehaald worden.

Genadeloos 

Manchester City had zichzelf een droomstart van de tweede helft kunnen bezorgen na knullig balverlies van het nonchalante Real Madrid. De bezoekers schakelden razendsnel om, waarna Riyad Mahrez goed naar binnen draaide en de bal net naast krulde. Diezelfde Mahrez kreeg even later opnieuw twee schotkansen, maar Courtois stelde zich telkens goed op. Aan de andere kant zette Real daar alleen een slap kopballetje van Isco tegenover.

Comeback

Real Madrid legde meer rust in het spel na die voorsprong en City kon daar weinig dreiging tegenover zetten. Om dat te veranderen bracht Pep Guardiola Sterling nog in. Twaalf minuten voor tijd kwam zijn ploeg vervolgens uit het niets op 1-1. Een voorzet van De Bruyne werd raak gekopt door Jesus. Bij Real waren ze furieus, omdat er zou zijn geduwd ten opzichte van Ramos. De VAR wuifde dit echter weg. Die boosheid vijf minuten later nog groter toen de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato Manchester City een penalty gaf na een overtreding van Daniel Carvajal op Sterling. De Bruyne schoot de strafschop koelbloedig binnen in de linkerhoek en maakte de comeback compleet: 1-2.

Bij Real stortte het vervolgens als een kaartenhuis in elkaar. In plaats van het zoeken naar de gelijkmaker moest de thuisploeg voorkomen dat het tweeluik nu al beslist zou worden. En tot overmaat van ramp moest Ramos drie minuten na de 1-2 aan de noodrem trekken om de doorgebroken Jesus van scoren af te houden. De aanvoerder moest dat bekopen met een directe rode kaart. Hij mist dus de return in Manchester, waarin Real in plaats van een voorsprong te verdedigen nu moet zien te voorkomen dat het opnieuw wordt uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen