Spoorboekje: reacties op Ajax-exit, EL-loting en KKD-wedstrijden

28 februari 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 28 februari.

Nieuws

Loting Europa League

Om 13.00 uur gaan in Nyon de balletjes de koker in voor de loting van de Europa League. Zonder Nederlandse clubs gaat er geloot worden voor de achtste finales die op donderdag 12 maart beginnen en waarvan de returns een week later worden gespeeld. Krijgen we al mooie affiches?

Specials

Ajax' wonderkids zijn weer jongetjes na uitschakeling door Getafe

Ajax kan het Europese sprookje van vorig seizoen geen passend vervolg meer geven: de ploeg van Erik ten Hag werd donderdag door Getafe uitgeschakeld in de Europa League. Alle voetbalharten werden vorig jaar door de Amsterdammers veroverd, nu zijn de complimenten er voor de Spaanse opponent, die op alle vlakken de dingen anders deed, maar wel succesvol genoeg om van de wonderkinderen uit Amsterdam weer jongetjes te maken. En jongetjes zijn te verslaan. 

Van de Beek over anti-voetbal bij Getafe: "Nog nooit meegemaakt"

Donny van de Beek stelt dat Ajax terecht is uitgeschakeld in de Europa League door Getafe. Hoewel de middenvelder vindt dat de Amsterdammers de nodige pech hebben gehad en ook de scheidsrechter niet hielp tegen Getafe, vond hij het optreden van de Amsterdammers over twee duels simpelweg te karig. "Maar zo'n tegenstander heb ik nog nooit meegemaakt." 

Wedstrijden

Willem II - FC Groningen (20.00 uur)

Willem II staat nog altijd knap vijfde, maar is bezig aan een iets mindere reeks. Na het 3-0 verlies bij PSV volgde er een 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht en een 4-2 oorwassing tegen FC Emmen. In Drenthe viel op hoe makkelijk het team van Adrie Koster zich in de tweede helft opzij liet schuiven. Vanavond zal het beter moeten, maar ook FC Groningen zal getergd zijn. Het team van Danny Buijs verloor door een fout van Sergio Padt zondag met 0-1 van VVV-Venlo.

De Graafschap - Jong AZ (20.00 uur)

Als De Graafschap vanavond wint van Jong AZ, dan is het zeker van het winnen van de derde periode in de Eerste Divisie. De Doetinchemmers gaan de laatste speelronde van de periode in met twee punten voorsprong op SC Cambuur. Die ploeg speelt thuis tegen Jong PSV en mag nog hopen op de periodewinst. De Graafschap heeft echter de touwtjes in handen en de nummer twee van de reguliere competitie verloor dit seizoen pas één competitiewedstrijd. Dat gebeurde uit tegen Jong AZ, de opponent van vanavond.

Norwich City - Leicester City (21.00 uur)

Met Teemu Pukki en Tim Krul als uitblinkers begon Norwich City als promovendus goed aan het seizoen in de Premier League. Inmiddels staat de sympathieke club echter al een tijd onderaan en lijkt degradatie niet meer af te wenden. Het gat met Aston Villa, de onderste club boven de streep, bedraagt al zeven punten. Vanavond wacht er voor Krul en consorten een pittige klus tegen Leicester City, dat knap derde staat.

Voetbal op tv

18.00 uur: Red Bull Salzburg - Eintracht Frankfurt, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

20.00 uur: Willem II - FC Groningen, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: Schakelkanaal, FOX Sports 1, schakelprogramma tussen alle live wedstrijden

20.30 uur: Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

21.00 uur: Norwich City - Leicester City, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen