Teleurgesteld Leganes mocht van bond de markt niet op

27 februari 2020, 14:44

CD Leganes is zeer teleurgesteld in de Spaanse bond. Door speciale regels zag de laagvlieger in La Liga hun sterspeler Martin Braithwaite na het verstrijken van de transferdeadline alsnog vertrekken naar FC Barcelona. Het mocht vervolgens geen vervanger aantrekken, bevestigt de club via de eigen kanalen.

De club meldt op de eigen website dat het een speciaal verzoek had neergelegd bij de bond om een vervanger van Braithwaite te mogen aantrekken. Dat verzoek is afgewezen door de Spaanse bond. 'We hebben te maken met oneerlijke regels die de integriteit van de competitie op het spel zetten', meldt Leganes in een verklaring. 'Alle clubs moeten op gelijke voet met elkaar kunnen strijden. De huidige regels hebben ervoor gezorgd dat er serieuze schade is toegebracht aan onze club.'

Barcelona maakte in februari gebruik van een speciale regel die de club gratie verleende om een vervanger te halen van de geblesseerde Ousmane Dembélé, ook al was de transferdeadline al verstreken. De club kocht Braithwaite van Leganes, dat vervolgens in tegenstelling tot de topclub niet meer de markt op mocht. Leganes staat negentiende met hetzelfde puntenaantal als hekkensluiter Espanyol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen