Slot kiest tegen LASK voor De Wit in plaats van Evjen

27 februari 2020, 17:56   Bijgewerkt: 27 februari 2020, 19:58

Arne Slot heeft zijn opstelling voor het Europa League-duel met LASK Linz op één plek gewijzigd ten opzichte van de gewonnen competitieewdstrijd tegen PEC Zwolle (2-0). Afgelopen weekend opteerde de trainer van AZ nog voor Hakon Evjen, donderdagavond krijgt Dani de Wit de voorkeur op het middenveld. Fredrik Midtsjø, die in de heenwedstrijd (1-1) ontbrak, keert terug van een schorsing.

Grote verrassingen heeft Slot dus niet in petto. Achterin heeft hij niet veel te kiezen. Ron Vlaar, Stijn Wuytens en Pantelis Hatzidiakos zijn er allen niet bij. Slot posteert daarom weer Teun Koopmeiners naast winteraanwinst Ramon Leeuwin. De Wit, die afgelopen weekend nog vanaf de bank begon, vormt het middenveld met Midtsjø en Jordy Clasie. Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi zijn de drie aanvallers bij AZ.

AZ zal in Linz minstens één keer moeten scoren om een kans te maken op een plek in de achtste finales van de Europa League. De Alkmaarders vochten zich een week geleden naar een 1-1 gelijkspel tegen LASK Linz. Vlak voor tijd kreeg AZ een strafschop, die benut werd door Koopmeiners.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Clasie; Stengs, Boadu, Idrissi

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen