Kluivert schiet Roma ronde verder, ook Bosz door

28 februari 2020, 00:33

Met dank aan Justin Kluivert heeft AS Roma de laatste zestien van de Europa League bereikt. De vleugelaanvaller van de Italianen maakte de belangrijke gelijkmaker bij KAA Gent (1-1) en die goal was genoeg na de kleine zege uit de heenwedstrijd. Met Bayer Leverkusen bekerde Peter Bosz simpel door ten koste van FC Porto.

KAA Gent – AS Roma: 1-1

Vorige week won Roma in de hoofdstad van Italië met 1-0 van de Belgische nummer twee. Met die minieme voorsprong wist het dat het duel in België nog niet gespeeld zou zijn. En zo bleek na 25 minuten. Toen prikte Jonathan David, de topschutter van de Jupiler Pro League, de 1-0 binnen en stond de stand over twee duels gelijk.

Roma stond onder druk, maar uit het niets maakte Kluivert een paar minuten na Davids goal de gelijkmaker. De Nederlandse international van Jong Oranje sneed na een steekpassje naar binnen en bracht de stand met een slimme schuiver op 1-1.

Zodoende moesten onze zuiderburen er in het restant van de wedstrijd twee maken en daar slaagden ze ondanks verschillende goede mogelijkheden niet in. Kluivert werd zodoende de gevierde man bij Roma en speelde de gehele wedstrijd.

FC Porto – Bayer Leverkusen: 1-3

Ook Peter Bosz bekert door in de Europa League. Met Bayer Leverkusen klaarde hij het klusje overtuigend op bezoek bij FC Porto. In Duitsland zegevierde de ploeg al met 2-1 en in Portugal had Leverkusen via Lucas Alario al de gewenste openingsgoal te pakken. In de tweede helft besliste de ploeg razendsnel het tweeluik, want na nog geen uur spelen hadden Kerem Demirbay en Kai Havertz de stand naar 0-3 getild.

Moussa Merega deed halverwege de tweede helft niet iets terug, maar Porto wist niet in de buurt te komen van een gigantische comeback. In de slotfase vervloog de laatste hoop toen Tiquinho Soares rood kreeg. Zo is Porto na Sporting Braga de tweede Portugese ploeg die uit de Europa League vliegt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen