Schlemiel Idrissi leidt uitschakeling AZ in Europa League in

27 februari 2020, 20:53   Bijgewerkt: 27 februari 2020, 20:59

AZ is niet door naar de laatste 16 van de Europa League. LASK Linz bleek donderdagavond met 2-0 te sterk voor de Alkmaarders. Een week geleden eindigde de heenwedstrijd in Alkmaar in een 1-1 gelijkspel. Oussama Idrissi speelde een negatieve hoofdrol aan de zijde van AZ door vlak voor rust onhandig een penalty te veroorzaken, die vooraf ging aan het eerste doelpunt. 

AZ wist van tevoren dat het in ieder geval een keer moest scoren in Oostenrijk om door te gaan. In de eerste helft kwam de nummer twee van de Eredivisie heel dicht bij die eerste goal. Idrissi werd weggestuurd en mocht op het vijandelijk doel af. De snelle buitenspeler kon het alleen afmaken, maar had ook Calvin Stengs naast zich, die de bal voor het intikken had. Idrissi koos ervoor de bal af te geven, maar deed dat pas zo laat dat een honderd procent kans omsloeg in een mislukte voorzet.

Tot aan het eerste doelpunt had Marco Bizot zich ontpopt tot uitblinker aan de kant van AZ. Alhoewel de Alkmaarders zich voetballend lieten gelden, was het telkens LASK dat de beste kansen kreeg. LASK kreeg het tot tweemaal toe niet voor elkaar een gevaarlijke voorzet langs Bizot te krijgen. De doelman keerde eerst een kopbal van linksbuiten Dominik Frieser. Vervolgens hield hij zijn ploeg in de race, met een knappe reflex op een schot van spits Raguz.

De nederlaag betekent het einde van een mooie reeks van AZ in Europa, nadat het zich knap door de groepsronde van de Europa League vocht. Ajax mag vanavond (21.00) proberen de Nederlandse hoop in Europa te redden.

Opstelling en beoordelingen AZ: Marco Bizot 7, Jonas Svensson 5 ('76 Hakon Evjen -), Owen Wijndal 4.5, Teun Koopmeiners 6, Ramon Leeuwin 5 ('63. Druijff 5), Fredrik Midtsjo 7, Jordy Clasie 5, Dani De Wit 4.5, Calvin Stengs 5.5, Myron Boadu 5, Oussama Idrissi 4

Man of the match: Marco Bizot 7

*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen