Elia en Istanbul Basaksehir knokken zich naar achtste finales EL

27 februari 2020, 21:33   Bijgewerkt: 28 februari 2020, 13:51

Istanbul Basaksehir heeft zich in een ware thriller geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De Turkse club balanceerde tegen Sporting Portugal op de rand van uitschakeling, sleepte door een laat doelpunt een verlenging uit het vuur en maakte daarin de beslissende 4-1.

Istanbul Basaksehir verloor een week geleden weliswaar van Sporting Portugal, maar bewees zichzelf in de slotfase nog een goede dienst door de 3-1 te scoren. Daarmee verschaften de Turken zich een wat betere uitgangspositie voor de return. Een 2-0 zou genoeg zijn geweest om door te stoten naar de volgende ronde. En 2-0 was ook de tussenstand donderdagavond halverwege de wedstrijd.

Door een doelpunt van Martin Skrtel was de thuisploeg na een halfuur op voorsprong gekomen. Nadat Luís Maximiano knap redding bracht, kopte de Slowaakse verdediger met enig fortuin raak. Het tweede doelpunt was van grote schoonheid. Danijel Aleksic schoot een vrije trap vanaf de hoek van het strafschopgebied in één keer in de verre kruising.

Sporting ging na rust op jacht naar de belangrijkste aansluitingstreffer. Die viel halverwege de tweede helft. Luciano Vietto scoorde de 2-1 en leek daarmee zijn team een ticket voor de volgende ronde te bezorgen. Leek, want vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd sleepte Istanbul Basaksehir een verlenging uit het vuur. De thuisploeg kreeg een strafschop, die benut werd door Edin Visca.

De middenvelder uit Bosnië-Herzegovina groeide in de verlenging uit tot matchwinner. Op het moment dat iedereen dacht dat er een penaltyserie zou komen, kreeg Istanbul Basaksehir weer een strafschop. Visca ging voor de tweede keer achter de bal staan en scoorde weer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen