Slot flink teleurgesteld: "Het gevoel dat er meer in zat"

27 februari 2020, 22:16

Arne Slot kan het maar moeilijk verkroppen dat AZ door LASK Linz is uitgeschakeld in de Europa League. Na een 1-1 gelijkspel in Alkmaar verloor zijn team donderdagavond de return met 2-0. "Ik vind niet dat we er uit zijn gegaan tegen een ploeg die beter is dan bijvoorbeeld Partizan of Antwerp. Dat maakt het des te frustrerender", baalt Slot.

De trainer wil LASK Linz echter ook niet tekortdoen. "Ik wil niet zeggen dat onze tegenstander er niks van kan. Dat zou onterecht zijn. Zij hebben een aantal wapens: standaardsituaties en heel veel druk zetten. Op een van die wapens zijn we over honderdtachtig minuten afgestraft", aldus Slot, die kritisch is op zijn ploeg. "Ik heb vandaag heel veel situaties waarvan ik dacht: jongens, jongens… dat kunnen we toch wat beter uitspelen."

LASK kwam vlak voor rust op een 1-0 voorsprong nadat Oussama Idrissi een strafschop weggaf. "Het was een beetje een onhandige overtreding van een aanvaller", erkent Slot. "We hebben drie goals tegen gehad, alle drie waren het geen kansen. Twee keer een ingooi en een penalty waarbij er geen doorgebroken speler wordt neergehaald, maar waarbij tijdens een ongevaarlijke situatie een domme overtreding wordt gemaakt. Aan de andere kant moet ik constateren dat het ons over 180 minuten niet gelukt is om ontzettend veel kansen te creëren."

AZ heeft eerder dit seizoen veel geluk gehad in de Europa League. Daar ontbeerde het in Oostenrijk wat aan. "We kunnen niet over geluk klagen dit Europa League-seizoen. Dat is begonnen in Antwerpen en tegen Partizan stonden we vijf minuten voor tijd met tien man met 0-2 achter. We hebben mooie wedstrijden gespeeld en weten waarvoor we volgend seizoen kunnen spelen. We zijn ook nog in de race voor een nog mooier dan de Europa League te kwalificeren", zegt Slot, die met een kritische noot afsluit. "Ik ben behoorlijk teleurgesteld dat we er tegen deze ploeg uit zijn gegaan, omdat ik het gevoel had dat er meer in zat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen