Sevilla komt met schrik vrij, Inter en Shakhtar ook door

27 februari 2020, 23:06   Bijgewerkt: 28 februari 2020, 00:33

Met hangen en wurgen heeft Sevilla zich geplaatst voor de laatste zestien Europa League. Net als een week geleden won de club van Luuk de Jong niet van Cluj. Het 0-0 gelijkspel was na de 1-1 van vorige week echter wel voldoende om door te gaan. Inter, zonder Stefan de Vrij, rekende in een leeg Giuseppe Meazza af met Ludogorets (2-1). Shakhtar Donetsk schakelde Benfica uit door in Portugal met 3-3 gelijk te spelen.

Sevilla - Cluj 0-0

Sevilla tankte in het weekend vertrouwen door Ajax-opponent Getafe met 0-3 te verslaan, maar kwam donderdagavond niet tot scoren tegen Cluj. Dat was ook niet per se nodig, want de Spanjaarden scoorden een week geleden een belangrijk uitdoelpunt in Roemenië. Luuk de Jong speelde de hele wedstrijd en zag Cluj vlak voor tijd op 0-1 komen. Na inmenging van de VAR werd de goal van de Roemenen echter afgekeurd. Zo kwam Sevilla met de schrik vrij.

Inter - Ludogorets 2-1

In tegenstelling tot in Sevilla werd er in Milaan wel gescoord. Er was echter geen publiek aanwezig om de doelpunten te aanschouwen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus in (Noord-)Italië werd de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld. Inter had de vorige wedstrijd met 0-2 gewonnen en zich zo een goede uitgangspositie verschaft. Ludogorets nam in Milaan brutaal de leiding via Cauly. Nog voor rust stelde Inter orde op zaken. Cristiano Biraghi scoorde de gelijkmaker, Romelu Lukaku zette even later de 2-1 op het scorebord. Na rust werd er niet meer gescoord in de spookwedstrijd.

Benfica - Shakhtar Donetsk 3-3

In navolging van Sporting Braga en Sporting Portugal is ook Benfica uitgeschakeld in de Europa League. Voor eigen publiek kwam het op een 3-1 voorsprong tegen Shakhtar Donetsk. Dat was na de 2-1 nederlaag van een week geleden voldoende om door te gaan naar de achtste finales. De Oekraïners knokten zich echter terug, sloegen tweemaal toe en melden zich zodoende in de volgende ronde.

Overige uitslag:

Celtic - FC Kopenhagen* 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen