Getafe dient aanklacht in na 'wangedrag' van Ajax-fans

28 februari 2020, 08:28   Bijgewerkt: 28 februari 2020, 08:34

Het laatste woord is nog niet gezegd over de confrontatie tussen Ajax en Getafe in Amsterdam. Getafe vierde feest nadat de return tegen Ajax succesvol doorstaan werd, maar kreeg geen warm welkom op de tribunes. Voorzitter Ángel Torres spreekt schande van Ajax.

Hij merkte dat er in de Johan Cruijff ArenA een zeer vervelende sfeer hing richting de mensen van Getafe. "We hebben Ajax een les geleerd. Niet alleen qua spel, maar ook qua respect en opvoeding", zegt de voorzitter tegen radiozender Onda Cero. "Erik ten Hag begon al voor de wedstrijd met provoceren. Je moet je verlies accepteren."

Torres stelt dat er op de tribunes enkele incidenten plaatsvonden. "Er werd met bier en van alles naar de familie van de spelers gegooid. We gaan zeer zeker een klacht bij de UEFA indienen. Dit soort wangedrag mag niet worden getolereerd." De familie van Damián Suárez zou slachtoffer zijn geweest. "Mijn vrouw en mijn kinderen zaten op de tribune en ze kregen van alles naar zich toegegooid. Ze zaten onder het bier", zei de speler.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen