Transferweekje: China-gangers, Advocaat en huurlingenleger PSV

29 februari 2020, 12:00

De transfermarkt is alweer een maand gesloten, toch kwamen er afgelopen week nog wat transfers rond én doen er alweer volop geruchten de ronde. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Toekomst van Dick

Het word steeds serieuzer: Dick Advocaat ook volgend seizoen aan het roer bij Feyenoord. Echter wil hij volgens het Algemeen Dagblad weten wat volgend seizoen het perspectief is. Sam Larsson is al vertrokken naar China en komende zomer houdt Feyenoord rekening met een transfer van Steven Berghuis. Volgens Voetbal International gaat iedereen ervan uit dat de aanvoerder naar het buitenland verkast. Ook Orkun Kökcü is in trek, maar Feyenoord wil graag verlengen met het Varkenoord-product. Daarnaast worden Rick Karsdorp (AS Roma), Edgar Ié (Trabzonspor) en Oghuzhan Özyakup (Besiktas) gehuurd en beschikken Leroy Fer, Renato Tapia, Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin over een aflopend contract. Daarmee staat vast dat Feyenoord voor een flinke transitie staat en het lot van Advocaat in handen ligt van technisch directeur Frank Arnesen.

{image[338568][right-half][]}Liverpool droomclub Werner

Aanbiedingen van FC Barcelona en Manchester United ten spijt: Timo Werner (23) hoopt op Liverpool, zijn droomclub. De Duitse aanvaller van RB Leipzig wil volgens The Athletic afwachten of de liefde wederzijds is. Vorige week deed Werner al voorzichtig een aanzoek. Komende maand wordt cruciaal om het huwelijk te voltrekken. Want naar verluidt beschikt het Leipzig-contract van Werner een clausule van circa zestig miljoen euro en moet die optie vóór april gelicht worden. Tot die tijd moeten Barcelona en Manchester United geduld hebben.

PSV's huurlingenleger

Als de acht huurlingen na dit seizoen weer terugkeren, dient PSV een besluit te nemen over hun toekomst. Jeroen Zoet (FC Utrecht), Mauro Junior (Heracles Almelo), Armando Obispo (Vitesse), Dante Rigo (Sparta), Hidde Jurjus (De Graafschap), Derrick Luckassen (Anderlecht), Luuk Koopmans (ADO Den Haag) en Maximiliano Romero (Velez Sarsfield) spelen momenteel allen elders. De toekomst van Koopmans is al bepaald: hij staat ook de komende drie seizoenen bij ADO onder contract. Voor Jurjus en Luckassen, waarvoor Anderlecht een optie tot koop heeft, lijkt er ook geen toekomst in Eindhoven. Wat er met de rest gebeurt, is nog ongewis. Romero wil in elk geval alsnog slagen bij PSV. Dat liet zijn management deze week weten aan het Eindhovens Dagblad. Gaan Zoet, Junior, Obispo en Rigo dat ook doen.

{image[340046][right-half][]}Lampard speculaties rond Kepa zat

Niet voor de eerste keer ging het deze week in de Engelse pers over de toekomst van Kepa Arrizabalaga. De doelman is zijn basisplaats bij Chelsea kwijt en zou mogen uitkijken naar een andere club. Onder meer André Onana (Ajax) en Jan Oblak (Atlético Madrid) worden genoemd als potentiële opvolger van de 25-jarige Spanjaard. Frank Lampard liet vrijdag weten de speculaties over de toekomst van Kepa te hekelen. "Ik heb deze week een hoop onzin gelezen", zei hij onder meer op de afsluitende persconferentie voor het treffen met AFC Bouremouth. Lampard gaf aan een goede, professionele relatie te onderhouden met de Spaanse goalie, die de kans krijgt zich terug te vechten. Maar dat de duurste doelman aller tijden zijn plek onder de lat heeft moeten afstaan aan de 38-jarige Willy Caballero, is natuurlijk veelzeggend…

Coronavirus verhindert gang naar China niet

Het was gisteren (vrijdag) de Deadline Day in de Chinese competitie, die stilligt vanwege de uitbraak van het coronavirus. Uiterst vervelend, maar het heeft de gang van spelers naar China nog niet doen verstommen. Sam Larsson (Feyenoord) en Samir Memisevic (FC Groningen) maakten op de slotdag nog hun overgang naar het Aziatische land rond, net als voormalig Roda JC-verdediger Tamás Kádár. Afgelopen week trok ook Feyenoords video-analist Yöri Bosschaart naar China, dat met het grote geld dus blijft trekken. Toch gingen er ook deals níet door: Gareth Bale (Jiangsu Suning) leek ook te verkassen, maar die overgang liep eerder deze week spaak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen