Officieel: Feyenoord verkoopt Larsson aan Chinees Dalian FC

28 februari 2020, 10:54

Sam Larsson is definitief vertrokken bij Feyenoord. De Rotterdammers kondigen vrijdag aan dat de Zweedse buitenspeler de overstap maakt naar het Chinese Dalian Professional Football Club. Daar sluit de transfermarkt dit weekend, waardoor de transfer nog kon plaatsvinden. Op de eigen website spreekt Feyenoord van 'een heel mooie transfersom'.

De 26-jarige aanvaller had in Rotterdam nog een meerjarige verbintenis, maar dat contract is afgekocht door de Chinese club. 'De directe overstap van Larsson was nog net mogelijk, omdat de Chinese transferwindow pas later vandaag sluit. Een heel mooie transfersom en een prachtige kans voor de speler maken dat Feyenoord het bod heeft geaccepteerd, ondanks dat de timing niet ideaal is', legt de club uit. Larsson heeft bij Dalian Professional Football Club een contract getekend tot de zomer van 2021.

De buitenspeler speelde sinds augustus 2017 voor Feyenoord. Hij speelde iets meer dan honderd wedstrijden voor de Rotterdamse club, waarmee hij met de KNVB Beker een hoofdprijs in de wacht sleepte. Eerder speelde de international voor sc Heerenveen, dat hem in 2014 wegplukte bij IFK Göteborg In totaal speelde Larsson 158 Eredivisiewedstrijden waarin hij 37 keer trefzeker was.

Door de transfer komt Feyenoord dun in de buitenspelers te zitten. Omdat Luis Sinisterra door een zware blessure dit seizoen niet meer in actie komt, zijn Steven Berghuis en Luciano Narsingh de enige overgebleven buitenspelers in de spelersgroep van Dick Advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen