Babel: "Ik heb dit vaker meegemaakt in mijn carrière"

28 februari 2020, 13:51

De verwachtingen waren hooggespannen toen Ryan Babel in de winterse transferperiode aan de selectie van Ajax werd toegevoegd. De aanvaller heeft vooralsnog allerminst kunnen overtuigen en maakte tegen Getafe (2-1) ook weer een zwakke indruk. Zelf weet hij dat het beter moet.

De 33-jarige routinier kan het simpelweg nog niet brengen. "Natuurlijk mogen mensen veel van mij verwachten. Maar ook ik kan veel meer laten zien als een team beter draait. Ik heb niet de kwaliteiten om een heel slecht draaiend team in mijn eentje te betoveren. Zeker niet in deze fase van mijn carrière", vertelt hij aan De Telegraaf. "Om een voorbeeld te geven: vroeger had ik veel meer jeugdige energie om een actie in te zetten vanaf de middenlijn en erlangs te sprinten. Die bepaalde energie heb ik niet meer. Mijn energie probeer ik nu vooral in de buurt van de zestien te gebruiken. Ik speel nu anders dan zes, zeven jaar geleden. Het kan zijn dat het verwachtingspatroon van mensen zo is dat ze denken: hé, waarom zet hij de actie nu niet in? Maar zo speel ik niet meer."

Babel scoorde vooralsnog één keer bij Ajax en dat was tegen Vitesse in de beker. "Ik wil niet dramatisch overkomen", vervolgt Babel. "Ik sta nog steeds heel positief in mijn schoenen, voel vertrouwen van mijn coach en medespelers en weet precies in wat voor fase ik zit. Daar loop ik lang genoeg voor mee. Ik heb dit soort fases vaker meegemaakt in mijn carrière. Bovendien zit ik daar niet in mijn eentje in, we zitten daar als groep in. In het voetbal kun je door één goede actie de beste van de wereld worden, bij wijze van spreken. Als ik gister had gescoord, was ik weer de beste van de wereld, om een extreem voorbeeld te noemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen