Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Blind open over eigen niveau na rentree: "Druk legde ik mezelf op"

28 februari 2020 – Daley Blind erkent dat hij momenteel nog niet op zijn topniveau zit bij Ajax. De centrale verdediger keerde na een ontstoken hartspier alweer snel terug in het eerste elftal bij de Amsterdammers, maar is daarbij nog niet op het niveau van voor zijn blessure. "Dat neemt niet weg dat ik voor het elftal belangrijk wil zijn en niet wegloop voor de positie in het elftal die ik heb."

Blind open over eigen niveau na rentree: "Druk legde ik mezelf op"

Dat vertelt Blind op het clubkanaal van de Amsterdammers. "Ik was klaar voor mijn rentree, maar het is wel in sneltreinvaart gegaan. Ik wist zelf ook wel dat ik conditioneel nog niet op honderd procent zit", aldus Blind. "Het niveau dat je gehaald heb in de eerste seizoenshelft – waar ik zo trots op was -, daar zit je niet weer zo 1, 2, 3 op natuurlijk. Maar dat verwachtte ik wel van mezelf en die druk legde ik mezelf ook op. Dat wilde ik weer brengen. Als het dan een keer niet zo gaat als je wilt, komt het wel binnen", zei Blind, die in de fout ging tegen Heracles Almelo en daarna emotioneel was.

Blind deed tegen Getafe ook negentig minuten mee: een wedstrijd waarna de teleurstelling overheerste. "Maar er is geen tijd om erin te blijven hangen. Daar ben ik eigenlijk wel blij mee. Ik had het er ook met een paar jongens in de kleedkamer over. Vandaag baal je, ben je chagrijnig en boos op jezelf of op wat dan ook. Maar morgen moet iedereen met een positieve blik weer gaan werken naar AZ toe", wist Blind.

Het heenduel met de Alkmaarders, vlak voor de winterstop, keek Blind toe vanuit het ziekenhuis. Toen was zijn kwetsuur pas net ontdekt. "Ik ben blij dat ik er weer bij ben en zin zo'n wedstrijd te spelen tussen de nummer één en twee", aldus Blind. "Deze wedstrijd zie ik niet per se als cruciaal; er komen nog genoeg lastige wedstrijden aan. Zowel voor ons als voor AZ. We moeten elke wedstrijd kijken naar onszelf en ons beste spel op de mat leggen. En als het soms even niet gaat moet je keihard knokken."

Ajax

gerelateerd