Marseille blijft dankzij hattrick Benedetto in het spoor van PSG

28 februari 2020, 22:35   Bijgewerkt: 28 februari 2020, 22:40

Olympique Marseille blijft voorlopig in het spoor van Paris Saint-Germain. De ploeg zonder Kevin Strootman – hij ontbrak vrijdagavond vanwege een schorsing – won ondanks een snelle achterstand uiteindelijk eenvoudig bij laagvlieger Nîmes (2-3). Darío Benedetto nam alle treffers van Marseille voor zijn rekening.

Nog niet zo lang geleden stond Nîmes op kansloos degraderen in de Ligue 1, maar begin februari werd een zegereeks van vier wedstrijden ingezet door de laagvlieger. Hoewel er vorige week werd verloren op bezoek bij Rennes, was Marseille wel gewaarschuwd. Zeker toen het na vijf minuten al op achterstand kwam via Zinedine Ferhat, die een rebound binnenschoot.

Vijf minuten later had Benedetto de stand overigens alweer gelijk getrokken en na ruim een half uur werkte hij met een heerlijke boogbal de 1-2 tegen de touwen. Waar iedereen dacht aan buitenspel, bleef de vlag uiteindelijk naar beneden en werd de treffer zodoende goedgekeurd. Ruim twintig minuten voor het einde schoot de aanvaller een rebound binnen, verzegelde hij zijn hattrick en dat werd een belangrijke treffer bovendien omdat Lucas Deaux nog scoorde diep in blessure. Desondanks werd de afwezigheid van Strootman – die vorige geel pakte – uiteindelijk dus niet gevoeld werd.