Leicester blijft kwakkelen, CL-ticket lonkt voor Sociedad

28 februari 2020, 22:53

De teloorgang van Leicester City blijft voorlopig voortduren in de Premier League. De stuntploeg van Brandon Rodgers won in februari nog niet en ging vrijdagavond ook op bezoek bij hekkensluiter Norwich City onderuit (1-0). Voor Tim Krul en consorten was het juist een cruciale zege in de strijd tegen degradatie.

Hoewel Leicester City nog altijd royaal op de derde plaats staat in Engeland, wonnen The Foxes dit kalenderjaar pas tweemaal in de Premier League (van West Ham United en Newcastle United). En ook de laatste weken gaat het zeer moeizaam, eveneens op bezoek bij Norwich City, dat een klein wonder nodig heeft om het vege lijf nog te redden.

Maar in de wetenschap dat het vrijwel alle directe concurrenten nog treft de komende weken, moest het ergens bonuspunten pakken. En dat lukte vrijdagavond: omdat een doelpunt van Kelechi Iheanacho direct na de pauze werd afgekeurd vanwege hands, bleef de thuisploeg lang in de wedstrijd. Daardoor kon Jamal Lewis op heerlijke wijze met zijn profgoal ooit zijn ploeg de zege schenken (1-0).

Real Sociedad – Real Valladolid 1-0

Alexander Isak en Martin Ødegaard zetten hun opmars met Real Sociedad voort. De voormalig Eredivisie-spelers -beide in de basis - boekten vrijdagavond hun vijfde zege op rij in een officiële wedstrijd, al greep geen van beide een hoofdrol. De Belg Adnan Januzaj maakte na een uur voetballen het enige doelpunt in de wedstrijd, waardoor Sociedad zich meer dan serieus meldt om de strijd om de Champions League-ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen