Go Ahead strikt Van Wonderen als opvolger van De Gier

29 februari 2020, 11:31   Bijgewerkt: 29 februari 2020, 12:01

Kees van Wonderen is met ingang van volgend seizoen de hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Dat maakt de club uit Deventer zaterdagochtend via de officiële kanalen wereldkundig. Dat betekent automatisch dat Go Ahead aan het einde van het seizoen afscheid neemt van Jack de Gier, de zittende trainer.

Van Wonderen gaat voor twee seizoenen aan de slag bij Go Ahead. Hij was tot voor kort assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. Nadat Oranje plaatsing voor het EK afdwong, nam hij afscheid van het nationale team om zich te richten op het hoofdtrainerschap. "Dat zegt iets over zijn ambities, die ook sterk terugkwamen in onze gesprekken", zegt technisch manager Paul Bosvelt. "Kees van Wonderen heeft met name vanuit de Nederlandse jeugdteams veel ervaring met het werken met jonge spelers. Daarnaast heeft hij als assistent-trainer een uitstekende indruk gemaakt op topniveau."

Hoewel Van Wonderen nu al is vastgelegd, wordt hij pas na afloop van het komende seizoen gepresenteerd in Deventer. "Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien", reageert de nieuwe trainer van de club uit Deventer.

In de zomer volgt Van Wonderen De Gier op. "We zijn afgelopen zomer bewust een verbintenis voor één jaar aangegaan met elkaar. Jack kon zich revancheren na een moeilijk seizoen bij N.E.C.; wij hielden richting volgend jaar de opties open. Voor beide partijen heeft dat zo uitgepakt, waardoor we zonder hard feelings en met volle focus het seizoen gaan afmaken. Want we hebben nog veel om voor te spelen. Daarom is het belangrijk dat iedereen nu duidelijkheid heeft", aldus Bosvelt.

De Gier zelf geeft aan dat hij graag langer bij Go Ahead had willen blijven. "Maar de clubleiding heeft uitgelegd dat ze op bepaalde vlakken andere ideeën hebben, en dat heb ik te respecteren. Zo gaat het in het voetbal. Nu gaat ook weer de focus op de belangrijkste fase van het seizoen. Ik ben een teamplayer en hoe beter we het seizoen afsluiten, hoe beter dat ook is voor mijn eigen toekomst. Zo simpel is het ook weer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen