Lazio voor het eerst in twintig jaar koploper Serie A

29 februari 2020, 17:04

Lazio mag zich voorlopig koploper van de Serie A noemen. De Romeinen klopten het Bologna van Stefano Denswil en Jerdy Schouten met 2-0. Omdat de topper tussen Juventus en Internazionale afgelast is vanwege het coronavirus, gaat Lazio voor het eerst in twintig jaar alleen aan kop. 

Het verschil werd gemaakt in de beginfase. Luis Alberto opende na achttien minuten de score, drie munten later verdubbelde Joaquin Correa de voorsprong. Opmerkelijk was dat Alberto bij zijn treffer geblesseerd raakte, maar Correa vervolgens wel assisteerde bij de 2-0. Alberto wist de pijn een uur te verbijten, maar liet zich daarna vervangen.

Bologna weigerde zich in de tweede helft neer te leggen bij een nederlaag. Denswil dacht te aansluitingstreffer te maken. Maar in de rebound van zijn eigen kopbal raakte de verdediger de bal met zijn arm. Ook trad de VAR op bij de vermeende aansluitingstreffer van Takehiro Tomiyasu. Aangever Rodrigo Palacio bleek een millimeter buitenspel te staan en ging ook dat feest niet door voor Bologna, waarna de zege voor Lazio niet meer in gevaar kwam. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen