Harde woorden na 'beschamend' incident bij Hoffenheim – Bayern

29 februari 2020, 20:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Over het opzienbarende incident tijdens de slotfase tussen 1899 Hoffenheim en Bayern München (0-6) is het laatste woord nog niet gezegd. De woorden die er wel al aan zijn gewijd, zijn bijzonder harde. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München geeft op de website van de club aan zich te schamen voor zijn achterban.

Die fans lieten zich in de slotfase van de wedstrijd van hun slechtste kant zien door Hoffenheim-voorzitter Diermar Hopp onder meer een 'hoerenzoon' te noemen. De wedstrijd werd daarop stilgelegd, waarna beide ploegen het restant van de wedstrijd afwerkten door de bal rustig naar elkaar over te spelen.

Zie ook: Zo speelden Hoffenheim en Bayern de laatste minuten vol

Het wangedrag van de fans zette kwaad bloed bij Rummenigge. "Ik schaam me voor deze lui. Ik heb me bij Hoffenheim verontschuldigd voor de incidenten." De manier waarop de wedstrijd werd uitgespeeld, was geen beslissing van hogerhand. "Dat was een beslissing van de spelers, in samenspraak met de scheidsrechter."

Schreuder

Ook Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder wist niet wat hij zag en noemt het 'beschamend' dat de supporters van Bayern zich zo lieten gelden. "Iedereen is enorm teleurgesteld over wat vandaag is gebeurd", vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Het is beschamend dat zoiets gebeurt. Het zijn geen duizend fans, het zijn er maar een paar die het doen. Wat Dietmar Hopp in zijn leven heeft gedaan, is iets speciaals. Niemand verdient zoiets als vandaag."

Zie ook: Glansrijk basisdebuut Zirkzee bruut verstoord door stilgelegd duel

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen