Onherkenbaar Liverpool raakt bij Watford ongeslagen status kwijt

29 februari 2020, 20:59

Liverpool is zijn ongeslagen status kwijt. De Premier League-koploper leed zaterdagavond een onverwachte nederlaag bij degradatiekandidaat Watford. Het verlies was bovendien niet mals: 3-0. De laatste competitienederlaag van Liverpool dateerde van 3 januari 2019.

De laatste wedstrijden haperde de voetbalmachine van Jürgen Klopp al een klein beetje. The Reds boekten minimale zeges op Wolverhampton Wanderers (1-2), Norwich City (0-1) en West Ham United (3-2) en werd er in de Champions League verloren van Atlético Madrid (1-0). Afgelopen maandag tegen West Ham United dreigde het ook al mis te gaan. Tot 22 minuten voor tijd keek Liverpool toen tegen een achterstand aan, maar wist het elftal van Klopp het tij nog te keren. Het bleek een teken aan de wand. Tegen Watford kwam Liverpool zaterdagmiddag matig voor de dag en dit keer bleef het niet zonder gevolgen.

In de eerste helft nam Liverpool slechts één keer het vijandelijke doel onder vuur, terwijl Watford er bovenop zat. Na rust leken de gasten op tijd wakker te zijn. Het spel oogde energieker en juist op dat moment kreeg Watford waar het de hele wedstrijd al recht op had. In de 54ste minuut opende uitblinker Ismaïla Sarr de score. Zes minuten later liet Sarr captain Virgil van Dijk en Dejan Lovren hakken zien. Ook Alisson Becker kon de Senegalees niet afstoppen en stond het plotseling 2-0.

Liverpool wist niet meer op te krabbelen en stortte zelfs verder in. De dit seizoen zo bewierookte Trent Alexander-Arnold ging enorm de fout in. Een foute terugspeelbal kwam hem peperduur te bestaan. Sarr vervulde deze keer de rol van aangever en bediende Deeney: 3-0. Daarmee eindigde de droom voor Liverpool om ongeslagen te kampioen worden definitief. Dat de titel naar Anfield gaat, blijft een kwestie van tijd.