VVV en Fortuna stellen teleur met doelpuntloze derby

29 februari 2020, 21:45

Een teleurstellende en doelpuntloze Limburgse derby heeft staartploegen VVV-Venlo en Fortuna Sittard zaterdagavond allebei een punt opgeleverd: 0-0. Zo nu en dan moesten beide keepers een redding verrichten, maar in het koude zuiden kregen de aanwezige supporters nauwelijks hartverwarmend voetbal voorgeschoteld. Fortuna won zo opnieuw geen uitwedstrijd, terwijl VVV nog altijd ongeslagen is in 2020.

Waar je bij een derby als deze strijd, passie en vechtvoetbal zou verwachten, kwam dat er totaal niet van in de eerste helft. De supporters moesten in de kou toezien hoe VVV als gebruikelijk afwachtte tot de tegenstander iets zou doen, terwijl Fortuna nauwelijks raad wist met het balbezit. Voorzichtigheid was troef en het ontbrak aan overtuiging in de aanvallende linies van beide teams. Uitbraken van VVV liepen al snel spaak, terwijl Fortuna slechts afstandsschoten afvuurde.

Wellicht had de voorzichtigheid te maken met het verschil in punten tussen de twee Limburgse clubs. Dat verschil bedroeg slechts drie punten in het voordeel van VVV, dat op plek veertien stond en Fortuna op plaats vijftien. Daardoor was verliezen voor beide clubs eigenlijk een optie en winnen een mooie bijvangst. Met die instelling leken beide teams op het veld staan, niet verliezen was belangrijker dan drie punten.

De eerste helft was niet helemaal zonder kansen: de spaarzame mogelijkheden die er waren, kwamen niet geheel verwonderlijk uit dode spelsituaties. Keeper Alexei Koselev keerde een vrije trap van Thomas Bruns en aan de overkant deed doelman Thorsten Kirschbaum dat bij een vrije trap van Jorrit Smeets. De corner die volgde leverde Amadou Ciss nog een kopkans op, maar de inzet van Ciss was binnen het bereik van Kirschbaum. De Duitser bracht zo andermaal redding.

Helaas voor de toeschouwers bracht de tweede helft geen verandering in het spelbeeld. Fortuna was niet bij machte om de muur van VVV te slechten, terwijl de thuisploeg nauwelijks voor het doel van de club uit Sittard verscheen. Exemplarisch waren het kansloze afstandsschot van Tesfaldet Tekie dat mijlenver over ging en de kopbal van Nils Röseler die wel tussen de palen gekopt had kunnen worden.

In het laatste kwartier kwam het duel eindelijk ietsjes meer los en volgden er nog een paar momentjes. Zo schoot invaller Jerome Sinclair venijnig in de korte hoek, maar redde Koselev. Dat deed de keeper even later ook bij een knal van Tobias Pachonik. Ook vroeg VVV nog om een penalty, maar arbiter Danny Makkelie gebaarde dat er geen sprake was van strafbaar hands. Na 94 minuten moesten VVV en Fortuna daarom genoegen nemen met een gelijkspel en dat was gezien het spel een terecht resultaat.

Opstellingen en beoordelingen*:

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 7, Tobias Pachonik 6.5, Nils Röseler 5.5, Christian Kum 6, Roel Janssen 6, Thomas Bruns 5, Danny Post 5, Richard Neudecker 6 (82. Evert Linthorst -), Johnatan Opoku 5, Oussama Darfalou 5, John Yeboah 4.5 (77. Jerome Sinclair -)

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7, Lazaros Rota 5.5, Branislav Ninaj 6.5, Wessel Dammers 6.5, George Cox 6, Tesfaldet Tekie 5 (64. Alex Carbonell 5), Jorrit Smeets 5.5, Mark Diemers 5.5, Felix Passlack 5.5, Amadou Ciss 6 (88. Nikolai Baden -), Vitalie Damascan 4.5 (72. Rasmus Karjalainen -).

Man of the match: Alexei Koselev

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen