Spelregelcommissie wil buitenspel aanpassen: "Ben benieuwd"

1 maart 2020, 10:12

De internationale spelregelcommissie in het voetbal (IFAB) wil dat de buitenspelregel gaat veranderen. Komend jaar zullen experts van de IFAB zich buigen over de vraag wat er dan precies aangepast moet worden, zo is besloten tijdens een bijeenkomst gisteren in Belfast.

De laatste tijd is buitenspel een onderwerp van veel discussie in het voetbal, onder meer vanwege de precisie die de VAR gebruikt bij het beoordelen van buitenspel. De IFAB wil dat met een aanpassing van de buitenspelregel de aanvallende partij meer gaat profiteren. De baas van de Nederlandse scheidsrechters, Dick van Egmond, zegt tegen De Telegraaf een voorstel hierover af te wachten. "Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk wordt voorgesteld, voor mij is dit ook nieuw."

Lees ook: Wenger oppert een nieuwe buitenspelregel bij FIFA

Naast buitenspel denkt de IFAB ook aan veranderingen in het wisselbeleid, door trainers bijvoorbeeld een extra wisselmogelijkheid te geven in het geval van een hoofdblessure bij een speler. Ook wordt er nagedacht over het breder inzetten van de VAR, bijvoorbeeld in landen waar de voetbalbond nu nog geen geld heeft voor de introductie van dit dure middel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen