Dumfries over penalty-moment: "Ik voelde mijn hoofd én hand"

1 maart 2020, 16:38

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries snapt dat scheidsrechter Dennis Higler en VAR Rob Dieperink geen strafschop aan Feyenoord gaven vanwege een mogelijke handsbal van de rechtsback. Volgens Dumfries waren de twijfels bij het penalty-moment te hoog om de bal op de stip te leggen. "Ik weet het ook niet."

Twaalf minuten voor tijd wilde Feyenoord een strafschop, omdat Dumfries bij een luchtduel met Eric Botteghin hands zou hebben gemaakt. Op beelden was moeilijk te zien of de bal tegen de hand of tegen het hoofd van de verdediger van PSV kwam. "Ik dacht dat ik de bal met m'n hoofd raakte", zegt Dumfries na afloop tegen FOX Sports. "Maar ik voelde de bal op mijn hoofd én mijn hand. Ik weet het niet."

Lees ook: PSV en Feyenoord schieten weinig op met punt na leuke topper

De VAR nam de tijd om naar de beelden te kijken en besloot scheidsrechter Higler uiteindelijk niet naar het scherm te roepen. Er kwam dus geen penalty. Mede daardoor eindigde het duel uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Een resultaat waar Dumfries mee kan leven. "Het was een spannende wedstrijd. Ik vond ons vrij slordig en onrustig aan de bal. We hadden het gevoel dat we meer konden, maar dat kwam er niet uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen