Atalanta maakt voor derde keer dit seizoen zeven goals

1 maart 2020, 17:07

Atalanta Bergamo heeft zondag gehakt gemaakt van Lecce. De nummer zestien van de Serie A werd door de subtopper werd op eigen veld met 2-7 vernederd, mede door een hattrick van Duvan Zapata. Het was al de derde keer dit seizoen dat Atalanta zeven keer heeft gescoord in de competitie.

Atalanta kwam door een eigen gal van Giulio Donati en een treffer van Zapata al snel met 0-2 voor, maar de thuisploeg herstelde het evenwicht door doelpunten van Riccardo Saponara en Donati nog voor rust. Bij de doelwissel stond het 2-2, maar die score werd na de pauze snel van het brio geveegd. Door een prachtige treffer van stilist Josip Ilicic werd het 2-3 en daarna liep de ploeg nog verder uit. Zapata voltooide zijn hattrick en ook Luis Muriel en Ruslan Malinovsky deden in de laatste minuten nog een duit in het zakje. Het eindigde in 2-7, waardoor Atalanta nu na 25 duels al op 70 goals staat.

Voor Lecce is het de tweede flinke nederlaag op rij na de 4-0 zeperd bij AS Roma van vorige week. Bij Alatanta, dat voor de derde keer op rij heeft gewonnen in de competitie, stonden Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens in de basis. De Roon stond opmerkelijk genoeg centraal achterin.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen