Man City wint voor derde keer op rij de League Cup

1 maart 2020, 19:37

Voor het derde jaar op rij heeft Manchester City de League Cup gewonnen. De formatie van Pep Guardiola kwam zondag op Wembley na een goede start al snel op een 2-0 voorsprong, maar zag Aston Villa vervolgens nog terug komen in de wedstrijd. Uiteindelijk won de nummer twee van de Premier League met 2-1.

Bij Manchester City begonnen enkele grote namen op de bank, maar dat deerde het team niet. De lijn van de zege op Real Madrid in de Champions League werd doorgetrokken tegen Aston Villa. Na twintig minuten kon er voor het eerst gejuicht worden toen Sergio Agüero op aangeven van Phil Foden de eerste treffer tegen de touwen werkte. Tien minuten later was het wederom raak toen Rodri uit een corner de 2-0 maakte.

Manchester City zat daardoor op rozen, maar zag Aston Villa terugkeren in het duel. Kort voor rust gleed John Stones, die zich weer eens mocht bewijzen, uit en dat kwam zijn team duur te staan. Anwar El Ghazi kreeg door die glijpartij een vrije doortocht en gaf puik voor op de inlopende Mbwana Samatta. De aanvaller kopte knap binnen. Verder kwam Aston Villa niet en een gelijkmaker was gezien het overwicht van Manchester City ook niet verdiend geweest.

Wel kwam er in de slotfase nog een enorme kans voor Björn Engels, maar hij zag zijn kopbal uitstekend gekeerd worden door Claudio Bravo. Hij voorkwam daarmee een verlenging en stelde de bekerwinst veilig voor Manchester City.