Ten Hag stelt dat reden van verlies gebrek aan vertrouwen is

1 maart 2020, 22:28   Bijgewerkt: 1 maart 2020, 22:37

Erik ten Hag ziet dat Ajax vertrouwen mist momenteel en wijst dat aan als belangrijkste reden voor de slechte resultaten momenteel. De Amsterdammers werden zondagavond weggespeeld door AZ en moeten de koppositie voorlopig delen met de concurrent. "Als je alles optelt, hebben we verdiend verloren", oordeelde de oefenmeester.

Dat deed hij tegenover FOX Sports na de 0-2 nederlaag. "We zitten in een slechte fase momenteel, daar moeten we snel uitkomen. Bij Ajax zijn we gewend te winnen", erkende Ten Hag, die een gebrek aan vertrouwen aanwees als voornaamste reden voor de matige prestaties momenteel.

"En dan begin je ook nog slecht. De eerste kans was nog voor ons, daarna leiden we heel makkelijk de 0-1 in en dat doet wat met het vertrouwen van een ploeg. Dat was met een aantal tegenvallers momenteel sowieso al lastig", zei Ten Hag. "Het was moeilijk om druk te krijgen op AZ, dat deden we niet goed. Dat hebben we geprobeerd te herstellen, maar lukte pas in de tweede helft."

Hoewel Ten Hag erkende dat het veldspel slecht was, wilde hij van een crisis niets weten. Wel dat het beter moet. "We staan bovenaan en zitten in de positie om alle prijzen te winnen in Nederland. Maar dan moet het anders dan vandaag", aldus de oefenmeester. "Aan de bal hadden we te weinig vertrouwen en waren we onvoldoende. De spelers hebben hard gewerkt voor een beter resultaat, maar na de 0-2 was het wel heel ver weg."

Dat Ajax geen penalty kreeg na een vermeende overtreding op Nicolas Tagliafico, vond Ten Hag uiteindelijk onterecht. "Maar zoiets hadden we misschien wel nodig om in de wedstrijd te komen", zei hij over de overtreding. Al wilde hij daar niet te veel over klagen, omdat hij de nederlaag al met al terecht vond. "We zullen ons snel moeten herpakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen