Slot: "Was wel verrast dat we dit tegen zo'n sterke ploeg konden"

1 maart 2020, 23:56

AZ blijft trainer Arne Slot verbazen. De Alkmaarders kwamen zondag geweldig voor de dag tegen Ajax en wonnen volledig terecht met 0-2. Slot zei na afloop dat hij niet had verwacht dat zijn team dit kon laten zien.

"Ik was wel verrast dat we dit tegen zo'n sterke tegenstander konden", zei hij eerlijk na het duel tegen ANP. AZ had nog meer kunnen scoren als het scherper was geweest. Volgens Slot pakte het plan uitstekend uit. "We waren goed voorbereid. We wisten steeds weer de vrije man op het middenveld te vinden. Verdedigen tegen Ajax is heel dankbaar. Als het lukt dan kan je meteen profiteren van de ruimte die er ligt. We hebben met negen veldspelers verdedigd. Alleen Boadu hoefde dat niet."

AZ staat nu in punten gelijk met Ajax en kan dus echt gaan denken aan het kampioenschap. Slot wil zich daarover nog niet uitspreken. "Maar we gaan er de laatste tien competitiewedstrijden alles aan doen. Zaterdag krijgen we ADO Den Haag op bezoek. Dat is een andere tegenstander dan Ajax. Dan moeten wij het spel maken en zal ADO inzakken."

Lees ook: Bizot keepte daags na uitvaart van vader: "Ontzettend knap"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen