Spoorboekje: loting Nations League en Ajax onder 19 in actie

3 maart 2020, 07:00   Bijgewerkt: 2 maart 2020, 23:34

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 3 maart.

Nieuws

Loting Nations League

Vanavond om 18.00 uur vindt in Amsterdam de loting voor de tweede editie van de Nations League plaats. Oranje zit uiteraard met de vijftien sterkste landen in Divisie A. Nederland zal in een poule met drie andere landen worden ingedeeld. Bij de loting zit Oranje in Pot 1, samen met Portugal, Engeland en Zwitserland, de finalisten van de eerste editie.

Wedstrijden

Ajax Onder-19 - Atlético Madrid Onder-19

Het vlaggenschip van Ajax is Europees uitgeschakeld, maar het Onder-19 is nog actief in de Youth League. Tegenstander in de achtste finale van het prestigieuze jeugdtoernooi is Atlético Madrid, dat via de play-offs een plekje in de knock-outfase bemachtigde. Ajax deed dat door in een poule met Chelsea (de verliezend finalist van vorig seizoen), Valencia en Lille bovenaan te eindigen. Hoe ver weet het team van trainer John Heitinga te reiken in het toernooi?

Chelsea - Liverpool (20.45 uur)

Watford toonde afgelopen weekend dat Liverpool dit seizoen tóch niet onverslaanbaar is binnen de landsgrenzen. Door de 3-0 nederlaag staat de aanstaande kampioen van Engeland weer met beide voeten op de grond. De landstitel komt ondanks de nederlaag op Vicarage Road niet in gevaar, maar Liverpool wil meer prijzen winnen. Vanavond hoopt de ploeg van trainer Jürgen Klopp door te stoten naar de kwartfinale van de FA Cup. Voor Chelsea, de tegenstander, is het bekertoernooi waarschijnlijk nog de enige kans op een prijs.

Schalke 04 - Bayern München (20.45 uur)

Het gaat de voorbije tijd uitstekend met Bayern München. Mede door een doelpunt van Joshua Zirkzee liep Der Rekordmeister afgelopen weekend uit op de concurrentie in de Bundesliga. In de Champions League is plaatsing voor de kwartfinale na de 0-3 zege bij Chelsea bijna een feit en ook in de DFB-Pokal is Duitse grootmacht nog actief. Na de 0-6 overwinning bij Hoffenheim barst Bayern van het vertrouwen, terwijl het vertrouwen bij Schalke na twee dikke nederlagen op rij heel broos is. Voor Bayern zijn de voortekenen goed.

Voetbal op tv

20.45 uur: Chelsea – Liverpool, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de FA Cup

20.45 uur: Schalke 04 – Bayern München, ARD, live verslag van het duel in de DFB-Pokal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen