KNVB verguld met toewijzing: "Nieuwe generaties inspireren"

2 maart 2020, 15:32

De KNVB is dolblij dat het is gelukt om de finale van de Champions League voor vrouwen naar Nederland te halen. In 2023 zal de eindstrijd worden afgewerkt in het Philips Stadion. "De resultaten van de OranjeLeeuwinnen tijdens WEURO 2017 en het WK in 2019 hebben aangetoond hoe het vrouwenvoetbal in Nederland inmiddels in de lift zit. De organisatie van dit evenement sluit daar naadloos op aan", aldus Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB.

De Jong noemt het belangrijk dat er net als bij de nationale teams ook in het clubvoetbal stappen gezet worden. "Zodat bijvoorbeeld de Eredivisie Vrouwen kan groeien naar het niveau van de grote Europese vrouwencompetities. De organisatie van een sportevenement als de UEFA Women's Champions League Final draagt daar zeker aan bij. Het laat meiden zien wat mogelijk is en kan nieuwe generaties meiden inspireren."

Bij PSV is men ook blij met de toewijzing. "We streven allemaal in alle opzichten voortdurend het hoogste na", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "Het mogen organiseren van de UEFA Women's Champions League Final is een eer voor alle betrokken partijen. De UEFA kent ons stadion en de stad van binnen en buiten. Ze weten dat wij zulke topduels vlekkeloos kunnen organiseren. We zien deze toewijzing als een enorm compliment en gaan er samen alles aan doen om er een onvergetelijk voetbalfeest van te maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen