Sturridge maanden geschorst voor overtreden gokregels

2 maart 2020, 17:36   Bijgewerkt: 2 maart 2020, 17:51

Daniel Sturridge (op archiefbeeld voor Liverpool) is de komende vier maanden geschorst. Hij moet boeten voor het overtreden van gokregels. De sanctie is wereldwijd van toepassing. Dat verklaart ook waarom het Turkse Trabzonspor maandag per direct afscheid nam van de dertigjarige voorhoedespeler.

De Engelse bond FA maakt de schorsing wereldkundig en vermeldt daarbij dat de straf internationaal van kracht is. Vorige zomer kreeg de Engelsman al een schorsing van zes weken opgelegd, maar vond de FA de straf te laag en ging het in beroep. Met succes.

Lees ook: Sturridge vertrokken bij Turkse koploper Trabzonspor

De rest van het seizoen mag de oud-speler van Manchester City, Chelsea en Liverpool niet meedoen aan alle voetbalgerelateerde activiteiten, zo besloot de beroepscommissie. De sanctie is tot 17 juni van kracht. Ook is de eerder opgelegde boete verdubbeld naar ruim 170.000 euro.

Sturridge wordt gestraft voor het feit dat hij zijn broer twee jaar geleden aanzette om geld in te zetten op een huurtransfer naar Sevilla. Echter vertrok de 26-voudig international van Engeland nooit naar Andalusië, maar ging hij in die periode wel op huurbasis naar West Bromwich Albion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen