Groningen mogelijk zonder Vak F in de derby tegen sc Heerenveen

3 maart 2020, 09:17

FC Groningen moet het mogelijk binnenkort weer doen zonder een deel van het thuispubliek. Naar aanleiding van ongeregeldheden bij de wedstrijd tegen Ajax heeft de club een schikkingsvoorstel ontvangen: een boete van €17.500 en daarnaast het verplicht leeg houden van Vak F tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd 'vanaf vier weken na maandag 9 maart'. Dat zou uitgerekend de derby tegen sc Heerenveen zijn.

De straf werd uitgedeeld omdat er tijdens FC Groningen – Ajax vuurwerk werd afgestoke vanaf de Tonny van Leeuwen Tribune. Ook werd het duel tijdelijk stil gelegd omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid tijdens het duel. De kans is dan ook groot dat de club het voorstel gaat accepteren, want dan kan de sanctie in elk geval niet hoger uitvallen, zo schrijft de club op haar website.

Lees ookFC Gronings Vak F blijft leeg: "Dieptepunt in geschiedenis"

Het niet-georganiseerd afsteken van vuurwerk in voetbalstadions is al lang verboden. De aanklager betaald voetbal ziet toe op naleving van dergelijke regels en legt regelmatig straffen op aan clubs die zich er niet aan houden. FC Groningen was voor de wedstrijd tegen FC Twente op 10 augustus 2019 ook al gestraft: die wedstrijd werd zonder een deel van Vak F gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen