Vitesse stapt naar KNVB voor opheldering over VAR

3 maart 2020, 20:47   Bijgewerkt: 3 maart 2020, 20:54

Vitesse voelt zich dusdanig benadeeld door de VAR, dat het de KNVB om opheldering heeft gevraagd omtrent recente beslissingen. Dat laat de club weten in een officiële verklaring. Vitesse en de KNVB gaan met elkaar in gesprek. Beslissingen in de wedstrijden tegen PSV en PEC Zwolle vormden de druppel voor de Arnhemmers.

'Vitesse wil de toegevoegde waarde van de VAR beslist niet in twijfel trekken, maar gezien de recente en bewezen foutieve beslissingen bij de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en de thuiswedstrijd tegen PSV, is de club benieuwd hoe er consequenter kan worden omgegaan met arbitrale beslissingen', zo luidt de verklaring van Vitesse.

Lees ook: Linssen vindt dat de videoscheidsrechter met twee maten meet

Algemeen directeur Pascal van Wijk voegt daaraan toe: "Hoewel we ons verlies uiteraard nemen, zijn we aantoonbaar benadeeld. Het wekt frustratie en irritatie in de hand als beslissende momenten nadelig uitpakken. Temeer omdat zowel de dienstdoende arbiter als in een andere wedstrijd een KNVB-official achteraf allebei eerlijk aangaven dat er kapitale fouten zijn gemaakt. De insteek van de VAR is dat wedstrijden eerlijker verlopen. Wij zijn daarom voor de ontwikkeling van de VAR, maar dat er consequenter gehandeld dient te worden is meer dan eens gebleken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen