Ajax onder 19-held Reiziger had gouden tips op zijn arm staan

3 maart 2020 – Ajax onder 19-held Daan Reiziger wist waar Atlético Madrid veel van hun penalty's zou schieten. De doelman had aanwijzingen op zijn arm staan. Hij hield als invaller in de strafschoppenserie drie penalty's tegen en schoot daarna overtuigend de beslissende binnen, waardoor Ajax onder 19 in de kwartfinale van de Youth League staat.

Ajax onder 19-held Reiziger had gouden tips op zijn arm staan

"Dit is één groot gekkenhuis. In aanloop naar deze wedstrijd had ik al getraind op penalty's. Gisteren ging ik nog even langer door met andere spelers en pakte ik al behoorlijk wat penalty's", doet Reiziger zijn succesverhaal tegenover Ajax TV.

Video: heldenrol van Ajax O19-keeper Reiziger in Youth League

In de extra tijd kwam hij in het veld voor Calvin Raatsie. "Het was niet afgesproken. De trainer zei in de tachtigste minuut dat ik mij klaar moest maken. In de rust had ik met de videoanalist de strafschoppen al een beetje bekeken en op mijn arm geschreven wat er zou gebeuren. Drie penalty's die niet over het standbeen werden geschoten, pakte ik."

Raatsie kan alleen maar trots zijn op Reiziger. "Ik zag hem warmlopen. Het is een specialiteit van hem. In de rust spraken we er al even over. De wissel verbaasde mij niet. Ik ben niet boos op de trainer of op wie dan ook. Bizar dat hij de eerste penalty pakt, daarna nog twee en dan ook nog zelf achter de bal gaat staan."

Eredivisie

gerelateerd