KNVB prikt data voor AZ - Feyenoord en Utrecht - Ajax

4 maart 2020, 10:16   Bijgewerkt: 4 maart 2020, 11:16

De KNVB heeft nieuwe speeldata gevonden voor de resterende wedstrijden die vanwege storm Ciara werden afgelast. Via de officiële kanalen meldt de bond dat de kraker tussen AZ en Feyenoord op woensdag 8 april (18.45 uur) wordt ingehaald. FC Utrecht tegen Ajax vindt een dag later plaats, op donderdag 9 april (19.15 uur).

Het was voor de KNVB nog een hele opgave om de wedstrijden in te plannen. Na de Europese uitschakeling van AZ en Ajax zijn de clubs, lokale overheden en andere betrokkenen alsnog nieuwe speeldata overeengekomen. AZ tegen Feyenoord wordt al om 18.45 uur gespeeld omdat de UEFA niet toestaat dat competitiewedstrijden overlappen met Champions League-duels. Voor het aanvangstijdstip FC Utrecht - Ajax (19.15 uur) is door de Europese voetbalbond op de Europa League-avond bij hoge uitzondering toestemming verleend.

Nog een wijziging

De wedstrijd tussen Ajax en FC Twente wordt niet meer op een zondagavond gespeeld. Op verzoek van beide clubs wordt de wedstrijd een paar uur naar voren geschoven, naar 14.30 uur op 15 maart. Vanwege de Europese uitschakeling van Ajax was er geen reden meer om de wedstrijd 's avonds af te werken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen