Ajax krijgt groen licht van FIFA en legt Giovanni vast

4 maart 2020, 11:15   Bijgewerkt: 4 maart 2020, 15:27

Ajax heeft Giovanni Manson Ribeiro definitief binnen. De Amsterdammers nemen de achtitenjarige middenvelder transfervrij over van Santos. Die club liet het talent niet zonder slag of stoot gaan. Met toestemming van de FIFA heeft Ajax de Braziliaan nu alsnog tot medio 2024 vastgelegd.

De overgang had dus nogal wat voeten in de aarde. Ajax wilde het Braziliaanse talent al langere tijd vastleggen. Santos en de Braziliaanse voetbalbond (CBF) hielden de afronding van de transfer echter tegen. Onlangs vroeg Ajax de FIFA zich te buigen over de gang van zaken rond de overgang van de Braziliaan.

Giovanni besloot zijn contract bij Santos niet te verlengen, waardoor hij transfervrij de overstap naar Ajax kon maken. De Braziliaanse club was het daar niet mee eens en wilde een vergoeding van de Amsterdamse club. De FIFA heeft Ajax gelijk gegeven en de Amsterdamse club laten weten dat Giovanni geregistreerd kan worden als contractspeler.

In eerste instantie zal de aanvallende middenvelder aansluiten bij Jong Ajax. Zijn landgenoot, Antony, komt komende zomer naar Amsterdam. Hij is voor 15,75 miljoen euro overgenomen van São Paulo. Door variabelen kan de transfersom oplopen tot maximaal 21,75 miljoen euro.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen